e-mail:   wachtwoord:
Menu: | Home | Winkelwagen | Account maken | Wachtwoord vergeten? |
Gezondheids
Coach
CATEGORIE╦N
Dranken
Energiehuishouding
SuperDetoxpakket


Anti-oxidanten en hun werking


Wat zijn anti-oxidanten?

Eenvoudig gezegd zijn anti-oxidanten chemische stoffen die oxidatie in cellen en moleculen voorkomen. De meest bekende anti-oxidanten zijn de vitamines C, E en bŔtacaroteen, maar er zijn er nog veel meer.

Zij zijn belangrijk om de volgende reden: de zuurstof die u inademt, zorgt voor een chemische reactie in uw cellen die oxidatie heet en een bijverschijnsel is van de normale stofwisseling. Dit proces zorgt voor het ontstaan van moleculen die men vrije radicalen noemt en die celwanden en weefsel kunnen beschadigen. Als er geen tegenactie plaatsvindt dan kan de schade door de vrije radicalen ervoor zorgen dat de toestand van het hartvaatstelsel en van het afweersysteem verslechtert. Voedsel waar veel anti-oxidanten in zitten, kan de vorming van vrije radicalen vertragen door het lichaam te helpen de schade aan cellen en weefsel te verminderen en te herstellen.

Waar kunnen ze ons tegen beschermen?

Met name beschermen ze tegen oxidatie van het LDL(slechte cholesterol), tegen beschadigingen als gevolg van het verouderingsproces, Diabetes type II, ziekten als Alzheimer en arthritis en tegen degeneratieve processen in de hersenen die leiden tot Parkinson of Alzheimer. Maar ook tegen stress en hart- en vaatziekten!

Voeding die antioxidanten bevat

Een van de gemakkelijkste manieren om voedsel met veel anti-oxidanten te herkennen is de kleur. Pigmenten in fel gekleurde planten geven bepaalde antioxidanten aan. Eet daarom rode, gele, oranje, blauwe en groene vruchten en groenten. Zaden, noten, granen, sojaproducten, theesoorten en zelfs chocolade zijn ook rijke bronnen! Een andere belangrijke leverancier is rode wijn. De blauwe druiven in rode wijn zijn namelijk rijk aan de polyfenolen resveratrol, catechine en epicatechine. Deze laatste twee kunnen in vitro (in het lab) omstandigheden de oxidatie van LDL-cholesterol afremmen.

PRODUCTINFO
Gezonde Tussendoortjes
Ontzuringspakket
Leverondersteunendpakket
Darmreingingspakket
Ontstralingspakket
Probiotica
Anti-oxidanten en hun werking
   www.gezondheids-coach.nl Simone van der Heide 2008 - 2019 Developed by: Dalmau applicatieontwikkeling